Veilig online advies van jouw huisarts via Spreekuur.nl

Heb jij advies nodig over een lichamelijke klacht? Of heb je een andere medische vraag, bijvoorbeeld over medicijnen? Via Spreekuur.nl kun je veilig en digitaal contact hebben met jouw huisarts of de huisartsenpost. Beantwoord enkele vragen en deel alvast informatie over jouw klacht, zoals een foto. Uiterlijk de volgende werkdag reageert de huisarts. Zo hoef je nooit lang met je vraag rond te lopen. Tevens is er de mogelijkheid om te chatten of te beeldbellen met de huisarts. 

Het is veilig en kan gewoon met je computer, tablet of mobiel. Digitaal, dus waar en wanneer jou uitkomt. Je krijgt een snelle en persoonlijke reactie, omdat je alvast informatie deelt over je klacht.

Je kunt Spreekuur.nl gebruiken voor dringende en niet-dringende klachten. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt de website altijd en overal gebruiken. Daardoor kun je makkelijk tussendoor advies vragen. Of dat nou ’s avonds, doordeweeks of in het weekend is.

Voordelen huisarts online

Snel | Als je jouw vraag stelt via Spreekuur.nl, dan krijg je snel een reactie. Bij niet-dringende vragen kan dat 24 uur per dag. Je krijgt dan antwoord van je eigen huisarts. Als je een dringende vraag overdag hebt, vragen we je om de huisarts te bellen. Maar bij dringende vragen in de avond of het weekend kun je Spreekuur.nl gebruiken. Je krijgt dan binnen 30 minuten advies van de huisartsenpost. Wat je klacht of vraag ook is, je wordt dus snel geholpen.   

Makkelijk | Spreekuur.nl is daarnaast heel makkelijk te gebruiken. Je hoeft niet te wachten aan de telefoon of in de wachtkamer. Ook kun je het advies achteraf nog eens rustig teruglezen.

Gratis |  En de kosten? Die zijn er niet! Spreekuur.nl wordt 100% voor je vergoed.

Al meer dan 16.000 Nederlanders hebben Spreekuur.nl gebruikt. Het is beschikbaar in de regio's Amersfoort, Barneveld, Rotterdam, Drenthe, Ede, Nijmegen en Boxmeer. Bekijk hier of jouw regio ook is aangesloten.

Hoe werkt een online consult?

Vraag makkelijk en veilig een online consult aan met jouw huisarts voor jezelf of je kind. Digitaal, dus wanneer het jou uitkomt.

Zo start je met Spreekuur.nl

  1. Ga naar spreekuur.
  2. Als je Spreekuur.nl voor het eerst gebruikt, maak dan eerst een account aan.
  3. Klik op ‘Ik ben nieuw’.
  4. Geef antwoord op de vragen. De vragen gaan over jouw gezondheid en over jouw klacht. Zo kan de online huisarts je goed advies geven.
  5. Je krijgt een sms-bericht op je mobiel wanneer de online huisarts heeft gereageerd. Is het ochtend of middag? En is het een doordeweekse dag? Dan reageert je eigen huisarts. Hij of zij doet dat uiterlijk de volgende werkdag. In de avond of het weekend reageert een andere huisarts uit jouw regio. Dat gebeurt meestal binnen 30 minuten. Chat met de dokter via een veilige chatverbinding. Soms reageert de online huisarts via beeldbellen. Bijvoorbeeld via WhatsApp of Facetime. 

Denk je dat er met spoed iemand naar je situatie moet kijken?

We kunnen je daar online niet mee helpen. Bel in levensbedreigende situaties direct 112. Spoed, maar niet levensbedreigend? Bel op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 jouw eigen huisarts. Is jouw eigen huisarts gesloten? Bel dan de huisartsenpost bij jou in de buurt.

Wil je direct starten? Klik hier.

Aangesloten huisartsen en huisartsenposten

Benieuwd of jouw huisarts of huisartsenpost aangesloten is bij Spreekuur.nl?

Klik hier voor de lijst met huisartsen en huisartsenposten.