Spreekuur.nl start als eerste in Nederland met een volledige online consult bij de huisarts voor kinderen vanaf zes maanden. Bij huidklachten kunnen ouders zelfs al terecht als hun kind drie maanden of ouder is.

Ouders kunnen sinds kort met hun kinderen bij Spreekuur.nl terecht voor een volledig online consult door hun eigen huisarts of door een huisarts van de huisartsenpost. Door het online beantwoorden van een klachtenspecifieke vragen en het toevoegen van foto's bieden ouders de huisarts inzicht in de klacht van hun kind, waardoor de arts goed online advies kan geven. De ouders hoeven niet meer langs te komen. Dit levert welkome tijdwinst op in het vaak drukke gezinsleven.

Welke klachten worden bij kinderen behandeld?

Op dit moment kunnen huisartsen via Spreekuur.nl koorts, huidklachten, vallen/stoten/kneuzingen, wonden en brandwonden behandelen bij kinderen ouder dan zes maanden. In de avonden en in de weekenden alleen als het spoed betreft. In een later stadium worden daar onder andere oorpijn, keelpijn, hoesten, oogklachten en insectenbeten aan toegevoegd. Vanaf zestien jaar kan het kind zelf zorg zoeken. Tot die leeftijd maakt de ouder voor haar of zijn kind een Spreekuur- account aan.